10 غذای خوشمزه‌ی ایتالیایی

نویسنده : نیلوفر کیانی

غذای-ایتالیایی

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های هر سفر امتحان کردن غذاهای محلی جایی است که به آن سفر کرده‌اید. اگر مقصدتان ایتالیا باشد که باید بگویم خیلی خوش‌شانس هستید، چون ایتالیا بهترین، معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ممکن را دارد. از پیتزا و پاستای اصیل ایتالیایی گرفته تا دسرها و نوشیدنی‌های شگفت‌انگیز این کشور....

یکی از مشکلاتی که در سفر به ایتالیا حتما با آن روبه‌رو می‌شوید، کم آوردن وقت برای امتحان کردن تمام غذاهای خوشمزه‌ی ایتالیایی است، چون تعداد این غذاها بسیار زیاد، و وقت و اشتهای شما محدود است. پس راهی ندارید جز اینکه به لیست دلبر زیر مراجعه کنید، به سلیقه‌ی خودتان تعدادی از این غذاها را انتخاب کنید، در سفرتان آن‌ها را امتحان‌کنید و بقیه‌ی غذاهای ایتالیایی را به سفر بعدی یا به رستوران‌های ایتالیایی شهر خودتان واگذار کنید.

1-پیتزا مارگاریتا Pizza Margherita

پرچم واقعی ایتالیا همین پیتزای جذاب قرمز و سفید و سبز است. شما هر کاری هم که بکنید، ترکیب سس گوجه و پنیر پیتزا و ریحان بدمزه نمی‌شود! حالا تصور کنید یک دستور پخت قدیمی و اصیل ایتالیایی که از این 3 ماده‌ی غذایی به وجود آمده است چه محشری می‌شود! مردم ایتالیا ترجیح می‌دهند که پیتزا ماگاریتا را با تاپینگ‌های کمتر و سبک‌تر بخورند، چون بر این باورند که هرچقدر پیتزا خلوت‌تر باشد، کیفیت آن بیشتر است و درواقع نشان‌دهنده‌ی این است که آشپز آن از کیفیت مواد به کار برده‌اش مطمئن بوده و خواسته که تک تک مواد به چشم شما بیایند و طعمشان جدا جدا در دهانتان احساس شوند.

قطعا بارها این پیتزا را در کشور خودمان امتحان کرده‌اید ولی پیتزا مارگاریتایی که در خود کشور ایتالیا، محل تولد این خوشمزه‌ی دوست‌داشتنی، درست شده باشد، حداقل 10 مرتبه لذیذتر است.

پیتزا-مارگاریتا-pizza-margherita

2-استیک فیورنتینا bistecca fiorentina

استیک فیورنتینا نوعی استیک مخصوص ایتالیایی است. این استیک همیشه در ابعاد خیلی بزرگ و قطور (حدود 5 سانت) بریده می‌شود و هر طرف آن از 5 تا 7 دقیقه پخته می‌شود، به صورتی که دو طرف آن پخته و داخلش نیم‌پز باقی ‌بماند. اگر طرفدار استیک کاملا نرم و پخته‌ شده هستید، احتمالا با استیک فیورنتینا کنار نمی‌آیید چون انقدر زخامت آن زیاد است که نرم نمی‌شود. اما اگر عاشق گوشت آبدار هستید، این غذا برای شما ساخته شده! معمولا در کنار استیک فیورنتینای ایتالیایی مخلفات زیادی سرو نمی‌‌شود. البته حجم غذا به اندازه‌ی کافی زیاد است و احتیاجی هم به مختلفات نیست. درواقع حجم این غذا معمولا به‌قدری زیاد است که یک نفر از پس آن برنمی‌آید پس موقع سفارش دادن، این مسئله را در نظر داشته باشید. بهترین جا برای امتحان‌کردن این غذای ایتالیایی خوشمزه، منطقه‌ی توسکانی، مخصوصا مرکز آن، فلورانس است.

استیک-فیورنتینا-bistecca-fiorentina

3-پاستا کاربونارا Pasta Carbonara

مگر می‌شود از غذای ایتالیایی حرف زد و پاستا را فراموش کرد؟ حتی ایده‌ی بدی نیست که به ایتالیا بروید و هرروز پاستا بخورید اما اگر اهل تنوع هستید، حداقل پاستا کاربونارا را امتحان کنید! تکرار می‌کنم: بدون امتحان‌کردن پاستای کاربونارا ایتالیا را ترک نکنید، وگرنه پشیمان می‌شوید! اسم این غذا از کربن یا همان زغال‌سنگ می‌آید. در گذشته، پاستای کاربونارا غذای موردعلاقه‌ی کارگران معدن زغال سنگ بوده. غذایی سیرکننده و خوشمزه! ورژن اصلی این غذا با نوعی گوشت دودی شده‌ی خوک درست می‌شود اما این روزها از بیکن هم برای درست کردن آن استفاده می‌کنند. فرق چندانی نمی‌کند، چیزی که مهم است، پیدا کردن یک رستوران عالی است که در درست کردن پاستای کاربونارا حرفه‌ای باشد. طوری که با خوردن اولین قاشق از آن، چشمانتان بدرخشند و مسیر زندگیتان برای همیشه عوض‌شود!

پاستا-کاربونارا-Pasta-Carbonara

4-سالتیمبوکا Saltimbocca

تکه‌ی نازکی از گوشت گوساله را با لایه‌ی نازک‌تری از گوشت خوک نمک‌سود شده و انواع سبزیجات بپوشانید، آن‌ها را با خلال دندان به هم بچسبانید، داخل روغن بیندازید و سرخ‌کنید. تبریک می‌گویم! شما سالتیمبوکا درست کردید! این غذا با مرغ یا گوشت گوسفند هم درست می‌شود. سالتیبموکای اصیل ایتالیایی که خوب درست شده‌ باشد، در دهان آب می‌شود و یکی از محبوب‌ترین غذاهای محلی بین مردم ایتالیا و توریست‌هاست.

سالتیمبوکا-Saltimbocca

5-پانزنلا Panzenella

یک سالاد ساده‌ی توسکانی که محتویاتش ممکن است تغییر کند ولی امکان ندارد گوجه و نان از داخلش حذف شود. اگر گوجه و نان نباشد دیگر سالاد پانزنلایی وجودندارد! این سالاد یک میان‌وعده‌ی دوست‌داشتنی برای فصل تابستان است. پس به محض درآمدن خورشید، به خوردن یک کاسه پانزنلا فکر کنید. احتمال بالایی وجود دارد که از این وعده لذت‌ببرید!

پانزنلا-Panzenella

6-بروشتا Bruschetta

این پیش‌غذای ایتالیایی به درجه‌ای از کمال رسیده که در عین سادگی، خوشمزه و خاص است. تکه‌های نان گریل شده که با سیر له‌شده، گوجه، ریحان و حتی قارچ پوشانده شده، یک پیش‌غذای خوش‌طعم و سبک را به‌وجود می‌آورد که امکان ندارد اشتهای شما را باز نکند.

بروشتا-Bruschetta

بروشتا-Bruschetta

7-ریزوتو Risotto

شمال کشور ایتالیا بیشترین تولید برنج را در کل اروپا دارد. پس طبیعی است که مردم شمال ایتالیا، روشی برای پختن برنجشان کشف کردند که از این همه محصول، یک غذای خوشمزه تولید کنند. ریزوتو غذایی بر پایه‌ی برنج است که با انواع طعم‌دهنده‌ها (گوشت، ماهی، سبزیجات،...) ترکیب می‌شود تا حالتی سوپ‌طور به خود بگیرد. یکی از معروف‌ترین انواع ریزوتو، ریزوتو آلا میلانز ( risotto alla Milanese ) است که با زعفران درست می‌شود و احتمالا بیشتر از بقیه‌ی انواع این غذا به مذاق ما ایرانی‌ها خوش می‌آید.

ریزوتو-Risotto

ریزوتو-Risotto

8- لازانیا Lasagna

فکر نکنید که لازانیا را فراموش کرده‌ایم. مگر می‌شود در لیست غذاهای ایتالیایی این بزرگوار را از قلم انداخت؟ این غذای کلاسیک ایتالیایی معمولا با سس راگو، بشامل یا بولونز درست می‌شود. لازانیایی که در کشور ایتالیا بخورید، با لایه‌های گوشت، سبزیجات و پنیر، کاری می‌کند که هیچ‌وقت فراموشش نکنید.

لازانیا-Lasagna

9-اوسوبوکو میلانز ossobuco alla Milanese

یک غذای ایتالیایی خوشمزه دیگر برای کسانی که عاشق گوشت هستند! برای درست کردن این غذا، گوشت گوساله را با دمای کم و یواش یواش به مدت 3 ساعت می‌پزند تا نرم و خوش‌طعم شود. لیمو، سیر و جعفری به این گوشت طعمی دوست‌داشتنی می‌دهند. با وجود محبوبیت این غذای ایتالیایی ، ممکن است که آن را به سادگی در هر رستورانی پیدا نکنید چون همانطور که گفته ‌شد، آماده کردن آن به زمان زیادی احتیاج دارد. پس اگر در منوی رستورانی با اسم اوسوبوکو روبه‌رو شدید، دست نگه ندارید! فقط سریع سفارش دهید!

اوسوبوکو-میلانز-ossobuco-alla-Milanese

اوسوبوکو-میلانز-ossobuco-alla-Milanese

10-آرانچینی Arancini

با برادر ریزوتو آشنا شوید! آرانچینی، یک غذای ایتالیایی کوچک و دوست‌داشتنی است که باید امتحانش کنید. این گلوله‌های سوخاری طلایی با برنج، سس گوجه، راگو، پنیر موزارلا و نخود پر می‌شوند و سرخ می‌شوند. برای امتحان کردن بهترین آرانچینی بهتر است که به سیسیلی ایتالیا سر بزنید.

آرانچینی-Arancini

آرانچینی-Arancini

و این فقط 10 تا از غذاهای جذاب ایتالیایی بود. اگر بخواهیم به معرفی این غذاها ادامه بدهیم این مقاله تمامی نخواهد داشت، پس فعلا به همین تعداد بسنده می‌کنیم. خوب...بعد از غذا چه چیزی می‌چسبد؟ مسلما یک دسر شیرین و خوشمزه! به جرئت می‌توانم بگویم که بهترین دسرهای دنیا، اصلیت ایتالیایی دارند. پس منتظر مقاله‌ی بعدی درمورد دسرهای ایتالیایی باشید!

غذا-ایتالیایی